35,608 بازدیدسایت

شرکت های ماشین سازی عابدی تولید مخازن CNG شبکه اینترنت عابدی سیال کار

فهرست مطالب در گروه صنعتی عابدی

نمایش تصاویر فعالیت های گروه صنعتی عابدی

قبل
بعدی

گالری فیلم های فعالیت گروه صنعتی عابدی

پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو

شبیه سازی تولید مخازن CNG به روش ورق گرم در گروه صنعتی عابدی

اخذ استاندارد های بین المللی گروه صنعتی عابدی

آلبوم عکسهای گروه صنعتی عابدی

کانال گروه صنعتی عابدی در آپارت

شرح فرایند تولید مخازن CNG

DSC04173.jpg

پرس های گرم

پرس های خط تولید مخزن ، شامل 3 پرس هیدرولیک که دارای مشخصات ذیل می باشد: پرس اول : تناژ این پرس 2000تن با کورس 1.6 متر می باشد. پرس دوم: تناژ این پرس 1200 تن با کورس 2.20 متر می باشد. پرس سوم : تناژ این پرس 1200 تن با کورس 2.20 متر می باشد. در پرس مرحله اول کاپ خروجی از پرس سرد ، بعد از گرم شدن در کوره القایی به صورت گرم کشیده می شود. قالب این مرحله شامل یک دست سنبه و ماتریس به همراه اجکتور می باشد که جنس سنبه و ماتریس از فولاد گرم کار و جنس اجکتور از فولاد معمولی می باشد. در این مرحله کاپ به طول 60 سانتی متر با قطر 42 سانتی متر به ضخامت 12 میلی متر تبدیل می گردد. در پرس مرحله دوم ، کاپ خروجی مرحله قبل بعد از گرم شدن در کوره القایی به صورت گرم کشیده می شود. قالب این مرحله شامل یک دست سنبه و ماتریس به همراه اجکتور می باشد که جنس سنبه و ماتریس از فولاد گرم کار و جنس اجکتور از فولاد معمولی می باشد. در این مرحله کاپ به طول 850 سانتی متر با قطر 356 سانتی متر تبدیل می گردد. وظیفه پرس آخر عمل سایزینگ می باشد که کاپ بدست آمده از مرحله سوم را به اندازه نهایی دلخواه می رساند. این قالب نیز شامل یک دست سنبه و ماتریس فولادی می باشد . در این مرحله کاپ به طول 90 سانتی متر با قطر 356 میلی متر و به ضخامت 8 میلی متر تبدیل می گردد.

IMG-20191028-WA0000.jpg

هات اسپینینگ

هدف از انجام این فرایند خنک کردن مخازن جهت انجام تست ها می باشد. مخزن CNG بعد از اینکه از کوره عملیات حرارتی خارج شد باید در مرحله تست و آزمایش قرار گیرد ولی به علت درجه حرارت بالایی که دارد این عمل امکان پذیر نمی باشد. در این حالت ابتدا باید مخزن CNG خنک و سرد شود تا به مرحله تست برسد. جهت خنک کردن مخازن CNG : مخزن ها داخل حلقه های الواتر قرار می گیرند و با چرخش دورانی الواتور و با استفاده از فن های الکتریکی به صورت پیوسته و با سرعت مشخص سرد می شوند تا از سخت شدن مجدد مخزن جلوگیری به عمل آید.

DSC04723.jpg

کوره هاردنینگ

هدف از انجام این فرایند افزایش سطح سختی مخزن می باشد. در این مرحله مخزن در دمای بالایی در زمان تعیین شده (یک ساعت) مرحله به مرحله گرم شده تا به دمای نهایی 890 درجه سانتیگراد برسد. در این مرحله به مخزن حرارت بسیار بالایی وارد می شود.این کوره شامل 12 مشعل است و گنجایش 26 عدد مخزن را دارا می باشد. مخزن بعد از خروج از کوره باید بلافاصله وارد مایع کوئنچ شود . در این قسمت زمان خیلی مهم است. مخزنی که بلافاصله بعد از خروج از کوره وارد مایع کوئنچ نشود ارجاعی محسوب می شود.

IMG-20191028-WA0023-1.jpg

وان کوئنچینگ

هدف از انجام این فرایند افزایش سطح سختی مخزن می باشد. مخزن بعد از خروج از کوره Hardening باید بلافاصله وارد مایع کوئنچ شود . در این قسمت زمان خیلی مهم است. مخزنی که بلافاصله بعد از خروج از کوره وارد مایع کوئنچ نشود ارجاعی محسوب می شود. در مرحله مایع کوئنچ ، با وارد کردن شوک ناگهانی به مخزن در عرض 30 ثانیه ، دمای بالای آن گرفته شده و به دمای محیط برمی گردد. عواملی از قبیل جنس مایع کوئنچ، زمان ماندگاری در کوئنچ، دمای مایع کوئنچ در ایجاد سختی مخزن تاثیر بسزایی دارند.

1308370666_DS117.jpg

کوره تمپرینگ

هدف از انجام این فرایند افزایش سطح سختی مخزن می باشد. در مرحله Hardening ، حرارت بالایی به مخزن وارد شده و بلافاصله با ورود به مایع کوئنچ باعث شکل گرفتن سریع مولکولهای مخزن و سختی بالای آن شده ، و این سختی بسیار بالا است و نیاز به سختی کمتر از این می باشد. بنابراین در مرحله Tempering مخزن دوباره بازپخت شده تا به سختی مورد نظر تعیین شده برسد. در این مرحله دمای مخزن به دمای نهایی 630 درجه سانتیگراد می رسد.

IMG-20191028-WA0024.jpg

الواتور خنک کننده مخزن

هدف از انجام این فرایند خنک کردن مخازن جهت انجام تست ها می باشد. مخزن CNG بعد از اینکه از کوره عملیات حرارتی خارج شد باید در مرحله تست و آزمایش قرار گیرد ولی به علت درجه حرارت بالایی که دارد این عمل امکان پذیر نمی باشد. در این حالت ابتدا باید مخزن CNG خنک و سرد شود تا به مرحله تست برسد. جهت خنک کردن مخازن CNG : مخزن ها داخل حلقه های الواتر قرار می گیرند و با چرخش دورانی الواتور و با استفاده از فن های الکتریکی به صورت پیوسته و با سرعت مشخص سرد می شوند تا از سخت شدن مجدد مخزن جلوگیری به عمل آید.

1308373423_DSC02440.jpg

تست سختی سنجی

طبق بند 33-8 آزمون‌ سختي سنجي بايد براساس استاندارد ملي ايران ، بر روي ماده بخش استوانه‌اي مركزي و بخش انتهايي عدسي مربوط به هر مخزن يا لايه داخلي انجام گيرد. اين آزمون بايد بعد از عمليات حرارتي نهايي انجام گيرد. مقادير سختي كه در اين آزمون بدست مي‌آيد بايد در محدوده مشخص شده طراحي باشد.

1308375153_DSC02227.jpg

شات بلاست خارجی

هدف از انجام این فرایند ، شستشو و اکسید زدایی سطح خارجی مخزن CNG توسط ساچمه می باشد. مخزن ها پس از وارد شدن در داخل دستگاه ، توسط حرکت چرخشی جلو برنده به سمت اتاقک حمله رفته و توسط دو عدد توربین ، ساچمه ها بر روی سطح قطعه پاشیده می شود و شستشوی سطحی جهت زدودن اکسید انجام می شود. کل این فرایند 6 دقیقه طول می کشد. شات بلاست خارج در کل فرایند تولید مخزن ، دو بار انجام می شود یکبار بعد از سختی سنجی و یکبار قبل از فرایند رنگ.

فرز-36-ابزار.jpg

ماشین کاری گلویی

هدف از انجام این مرحله ماشین کاری قسمت گلویی مخزن می باشد. مخزنها پس از قرار گرفتن در قسمت فیکسچر در داخل دستگاه اره نواری گلویی ، توسط حرکت عمودی اره ، در سایز مورد نظر بریده می شوند. جهت خنک کردن گلویی در حال برش از پاشش آب و صابون بر روی دستگاه استفاده می شود سپس مخزن ها پس از قرار گرفتن در قسمت فیکسچر مربوطه به داخل دستگاه هدایت شده و توسط 4 ابزار عملیات سوراخ کاری ، روتراشی ، دیواره تراشی ، پله زنی و قلاویز کاری صورت می گیرد. روتراشی و رزوه کاری سر گلویی مخزن نیز توسط این قسمت انجام می شود. جهت خنک کردن گلویی ، از پاشش آب و صابون توسط نازل بر روی دستگاه استفاده می شود. لازم به ذکر است که دقت دستگاه در حد صدم میلیمتر است.

IMG-20191028-WA0031.jpg

تست هیدرو استاتیک

در اين آزمون ، فشار هيدرواستاتيك مخزن بايد بتدريج و بطور منظم افزايش يابد تا اينكه فشار ، به حداقل 5/1 برابر فشار كاري برسد. به منظور حصول اطمينان از عدم ايجاد نشتي و اينكه فشار رو به كاهش نمي‌باشد، مدت زمان اعمال فشار آزمون بايد حداقل 30 ثانيه باشد.

1308377432_DSC04889.jpg

شات بلاست داخلی

هدف از انجام این مرحله شستشو و اکسید زدایی سطح داخل مخزن توسط ساچمه می باشد. این دستگاه قابلیت شات بلاست دو مخزن به طور همزمان را دارا می باشد. شامل سیستم پاشش ساچمه توسط مخزن ، دیگ ساچمه ، کمپرسور هوا و نازل پاشش می باشد. در این مرحله ساچمه توسط نازل به داخل مخزن پاشیده می شود. کیفیت سطح بدست آمده در حد SA2.5 می باشد.

1308378139_DSC05876.jpg

بازرسی چشمی داخلی مخازن

سطوح داخلی و خارجی تمامی مخازن باید جهت شناسایی عیوب ظاهری مثل برآمدگی ، فرورفتگی ، کندگی ، ترک ، روی هم افتادگی و سایر عیوب تعیین شده در استاندارد ، مورد بازرسی قرار بگیرد.

1308392254_UT.jpg

تست التراسونیک

تست التراسونیک جهت کنترل ترک های داخل مخزن به کار می رود. عملکرد این تست بر اساس ارسال امواج صوتی توسط پراب UT و دریافت امواج منعکس شده از عیوب داخلی مخزن توسط ترانسدیوسر می باشد که این عیوب بر روی نمایشگر دستگاه به صورت پیک نشان داده می شود. روش انجام تست التراسونیک مخازن CNG به صورت غوطه وری می باشد. دستگاه التراسونیک تشکیل شده از : 1. پنج عدد پراب ، که دو عدد جهت کنترل ترک های طولی ، دو عدد جهت کنترل ترک های عرضی و یک عدد جهت ضخامت سنجی مخزن. 2. استند دستگاه که مخازن بر روی آن قرار می گیرند. 3. Flow Detector صفحه نمایشگر دستگاه 4. متعلقات جانبی روش انجام تست به این صورت است که مخزن بر روی استند دستگاه قرار گرفته و شروع به حرکت دورانی می نماید . سپس پراب هولدر و دو عدد بازو بر روی مخزن قرار گرفته و سطح مخزن را با همپوشانی حداقل %10 اسکن می نماید. در صورت وجود ترک در جداره مخزن ، اسکنر دستگاه به صورت پیک وجود عیب را گزارش می نماید.

1308379835_dsss.jpg

تست مغناطیس MT

تست ذرات مغناطیس (MT) ، یک روش بازرسی غیر مخرب جهت عیب یابی ناپیوستگی های سطحی و زیر سطحی مخازن CNG می باشد. روش انجام تست بدین صورت است که ابتدا مخزن توسط دو عدد یوک متقاطع ، مغناطیس گردیده و پس از پاشش محلول فلورسنت ، تمامی سطوح مخزن در اتاق تاریک و زیر اشعه ماوراء بنفش (UV) ، بازرسی می گردد.

1308375473_DSC03645.jpg

حکاکی مشخصات مخزن

هدف از انجام این فرایند حکاکی مشخصات مخزن بر روی آن می باشد. این دستگاه شامل فیکسچر ، سیستم کنترل نرم افزاری و هد حکاکی بوده و توسط فشار باد مشخصات مخزن را بر روی مخزن حک می کند. مشخصات حکاکی شده بر روی مخزن کاملا مطابق استاندارد ECE R110 می باشد.

IMG-20191028-WA0003-1.jpg

خط رنگ الکترواستاتیک

دستیابی به فرمول مناسب جهت تولید رنگ مخازن CNG در تاریخ 22/06/89 با افتتاح واحد آزمایشگاه شیمی ماشین سازی عابدی ، تحقیقات بر روی رنگ مورد نیاز برای پوشش مخازن CNG مطابق با استاندارد ECE R110 آغاز گردید. با انجام بررسی های انجام گرفته روی نمونه رنگهای تولید شده در کارخانه های رنگ سازی داخل کشور ، مشخص شد که هیچ یک از آنها قادر به ساخت رنگ مطابق با استاندارد ECE R110 نیستند. لذا متخصصین رنگ آزمایشگاه شیمی ماشین سازی عابدی ، مطالعات خود را جهت رفع نقایص موجود در فرمولاسیون رنگ شروع کردند که ماحصل مطالعات انجام شده باعث دستیابی به فرمول مناسب جهت تولید رنگ مخزن CNG مطابق با استاندارد ECE R110 برای اولین بار درایران شد . در حال حاضر رنگ مصرفی مورد استفاده در شرکت ماشین سازی عابدی نسبت به تمام مواد شیمیایی، فرایندهای مکانیکی ، فیزیکی و خوردگی مقاوم بوده واستفاده از این رنگ باعث افزایش طول عمر مخزن می شود. کیفیت رنگ مصرفی در کارخانه ماشین سازی عابدی به شرح ذیل می باشد :

PHOTO-2019-11-02-23-45-02.jpg

بسته بندی مخازن CNG

بعد از خروج مخازن از خط رنگ ، به منظور جلوگیری از عوامل آسیب رسان و تسهیل در حمل و نقل و انبارش نیاز است که مخازن CNG در بسته بندی مناسب قرار گیرند. در قسمت بسته بندی ، مخازن روی پالت های چوبی یا پلاستیکی 9 تایی به صورت 3 ردیف 3 تایی بارگذاری می شوند. جهت جلوگیری از برخورد و حرکت مخازن ، بین هر ردیف ، از دو زیر سری چوبی و بین هر دو مخزن از نایلون های حباب دار یا توری پلاستیکی استفاده می شود. جهت جلوگیری از زنگ زدگی ، داخل مخزن با پوشش روغنی پوشانده می شود. به منظور ممانعت از ورود گرد و غبار ، رطوبت و اشیاء خارجی به درون مخازن و محافظت از گلویی ، از درپوش شیر و کپ ، روی گلویی استفاده می شود. سپس مخازن بر روی پالت با چهار حلقه تسمه پلاستیکی ثابت می شوند. جهت محافظت بهتر مخازن از ضربات احتمالی هنگام بارگیری ، حمل و نقل ، گرد و غبار و رطوبت ، پالت مخازن به وسیله چند لایه فیلم استرچ پوشانده می شود. در نهایت بعد از اتمام مراحل بسته بندی ، پالت ها برای بارگیری به انبار منتقل می شوند.

IMG-20191103-WA0009.jpg

آزمایشگاه شیمی

در آزمایشگاه شیمی کلیه فرایند های شیمیایی ساخت مخزن از مرحله مواد اولیه ، حین تولید و محصول نهایی از جمله رنگ ، فسفاته و کوئنچینگ تحت کنترل می باشد.

IMG-20191028-WA0014-1-2.jpg

آزمایشگاه مکانیک تست ضربه

1. دستگاه تست ضربه : اندازه گیری میزان انرژی جذب شده جهت شکسته شدن نمونه در دمای 50- درجه سانتیگراد که طبق استاندارد و از عرض بریده شده است. این دستگاه در آزمایشگاه مکانیک قرار دارد که برای اندازه گیری میزان انرژی جذب شده هنگام شکست نمونه مورد استفاده قرار می گیرد. روش کار دستگاه به این صورت می باشد : ابتدا نمونه ای از مخزنی که عملیات حرارتی روی آن صورت گرفته ، جدا می شود و پاندول ضربه زننده با قرار گرفتن در زاویه 145 درجه آماده ضربه زدن قرار می گیرد. این تست در ابعاد و دمای استاندارد 50- درجه سانتیگراد انجام میشود. سپس با توجه به زاویه بازگشت پاندول ضربه زننده ، میزان انرژی جذب شده با استفاده از جداول مربوطه برحسب ژول مشخص می شود. با تقسیم عدد ژول بدست آمده به عدد سطح مقطع نمونه ، میزان استحکام به ضربه نمونه برحسب ژول بر سانتی متر مربع به دست می آید. عدد به دست آمده با الزامات استاندارد ECE R110 مطابقت داده شده و نتیجه نهایی به واحد کنترل کیفیت اعلام می شود.

400_1306664114_DSC05211.jpg

دستگاه تست کشش

کشش نمونه هایی که طبق استاندارد و از طول بریده شده اند (ماده اولیه و محصول نهایی) تا زمانیکه نمونه پاره شود که سه آیتم اندازه گیری می شود. - تنش تسلیم - استحکام کششی - ازدیاد طول سه آیتم اندازه گیری مذکور با استاندارد ECE R110 مطابقت داده می شود. این دستگاه در آزمایشگاه مکانیک قرار دارد که برای تست کشش ، فشار و خمش نمونه بریده شده از مخزن مورد استفاده قرار می گیرد. روش کار این دستگاه به این صورت می باشد : ابتدا نمونه ای از مخزنی که عملیات حرارتی روی آن صورت گرفته ، طبق شرایط و ابعاد و راستای مندرج در استاندارد ECE R110 ، جدا می شود. با نصب اکستنسیومتر بر روی نمونه و قرار دادن نمونه بین فک های دستگاه و وارد کردن پارامتر های نمونه در نرم افزار دستگاه ، تست کشش شروع شده و نمونه تحت کشش قرار داده می شود . و پس از مدت زمان مشخص ، نمونه گلویی می شود و سپس گسیخته می شود. نرم افزار دستگاه ، تنش تسلیم ، استحکام کششی و درصد ازدیاد طول را محاسبه کرده و بر روی صفحه مانیتور دستگاه نمایش می دهد. و بعد از مقایسه پارامتر های اعلام شده با الزامات استاندارد ECE R110 ، گزارش به واحد کنترل کیفیت اعلام می شود.

معرفی همکاران در گروه صنعتی عابدی

FB_IMG_1573119301348.jpg

شادروان آقای عیسی تقی زاده یادش گرامی

DSC00018.jpg

آقای فرخزاد واحد اداری

WhatsApp-Image-2021-12-01-at-01.42.08-1.jpeg

مهندس معدنی واحد اینترنت عابدی

مهندس همایونی واحد اینترنت عابدی

ABEDI-NET_2-1.jpg

مهندس مومن زاده واحد اینترنت عابدی

مهندس گیلانی واحد اینترنت عابدی

ABEDI-NET_44-1.jpg

سرکار خانم نومانی واحد اداری

سرکار خانم معصومی واحد اداری

2011-04-17-12.04.51.jpg

سرکاری خانم کریمی واحد اداری مالی

آقای سعید دبیر واحد تولید

2011-04-16-16.44.33.jpg

سرکار خانم کرمی دفتر مدیریت

شادروان آقای اورومی واحد حراست

WhatsApp-Image-2021-12-26-at-01.31.48.jpeg

آقای جعفری واحد IT

مهندس قشقایی واحد برق

FB_IMG_1572856143882.jpg

آقای عبدی واحد حراست

IMG-20191028-WA0030-Copy.jpg

آقای مهندس افشار واحد تولیدی

آقای دکتر مرادی واحد بهداری

2021-12-26-01-08-24.png

آقای دکتر مسعودی واحد بهداری

WhatsApp-Image-2021-10-07-at-19.53.35.jpeg

آقای احمدی واحد خرید

WhatsApp-Image-2021-12-26-at-01.50.06.jpeg

آقای ایمانی واحد رنگ

آقای بربین واحد خرید

درباره گروه صنعتی عابدی

راه تماس با ما

اخبار علمی و فناوری ایران و جهان

ارسال نخستین توییت با تراشه مغزی توسط یک مرد دچار فلج مغزی

ارسال نخستین توییت با تراشه مغزی توسط یک مرد دچار فلج مغزی

یک مرد ۶۲ ساله استرالیایی که مبتلا به فلج مغزی است، اولین توییت خود را با یک تراشه مغزی و بدون نیاز به زدن هیچ کلید یا ایجاد صدایی ارسال کرد.

به گزارش ایسنا وبه نقل از آی‌ای، یک مرد ۶۲ ساله استرالیایی که به علت ابتلا به بیماری “اسکلروز جانبی آمیوتروفیک”(ALS) فلج شده است، اولین فردی است که با استفاده از “رابط مغز و رایانه” توانست پیامی را در رسانه‌های اجتماعی ارسال کند.

رابط‌های مغز و رایانه(BCI) فناوری بزرگ جدید در دنیای فناوری هستند. در حالی که برخی از افراد مانند “ایلان ماسک” در همین اوایل سال آینده می‌خواهند از آن برای بهبود تجربیات انسانی استفاده کنند، برخی دیگر مانند شرکت “سینکرون”(Synchron) که رابط کاربری آن به “فیلیپ اوکیف”(Philip O’Keefe) استرالیایی کمک کرد اولین توییت خود را ارسال کند، می‌خواهند آن را به عنوان یک پروتز برای بیماران مبتلا به فلج اندام و همچنین به عنوان یک درمان برای دیگر بیماری‌های عصبی مانند بیماری پارکینسون در آینده بسازند.

رابط مغز و رایانه شرکت “سینکرون” از طریق یک ایمپلنت مغزی به نام “استنترود”(Stentrode) کار می‌کند که برای نصب آن نیازی به هیچ جراحی مغزی نیست. در بیانیه مطبوعاتی این شرکت آمده است، در عوض، این شرکت از تکنیک‌هایی که معمولاً برای درمان سکته مغزی استفاده می‌شود، برای کاشت “استنترود” از طریق سیاهرگ گردن استفاده می‌کند.

تلسکوپ فضایی “جیمز وب” مانوری حیاتی را پشت‌ سر گذاشت
تلسکوپ فضایی

تلسکوپ فضایی جیمز وب یکی از مراحل حیاتی پس از پرتاب را پشت سر گذاشت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این رصدخانه غول‌پیکر روز گذشته ۲۵ دسامبر(چهارم دی) از پایگاه فضایی اروپا در کورو، گویان فرانسه(مستعمره‌ای در شمال آمریکای جنوبی و در همسایگی برزیل) در ساعت ۷:۲۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۵:۵۰ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد و پس از گذشت ۱۲.۵ ساعت مانوری حیاتی را طی سفر یک ماهه خود به سمت مدار مورد نظر آغاز کرد. طی این مانور،  تلسکوپ فضایی جیمز وب به مدت ۶۵ دقیقه پیشران خود را روشن کرد و طبق بیانیه‌ای از ناسا این مرحله در ساعت ۸:۵۵ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۵:۲۵ به وقت تهران) به پایان رسید.

این تلسکوپ فضایی قرار است در مداری به نام “نقطه لاگرانژ زمین-خورشید ۲” یا L۲ در فاصله‌ی حدود ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین و پشت به خورشید قرار بگیرد.

این فضاپیما با گذشت ۱۲ ساعت از پرواز ۱۰ درصد از مسیر خود را پیموده است. هنگامی که تلسکوپ به فاصله ۱۶۰ هزار کیلومتری از زمین قرار رسید، مانوری حیاتی برای اطمینان از رسیدن “وب” به مقصد انجام گرفت.

به گفته‌ی ناسا، این مانور روشن کردن پیشران که “Mid-Course Correction Burn ۱a” یا “MCC۱a” نام دارد، مهم‌ترین مانور مداری از سه مانوری بوده است که “وب” در طول سفر خود به نقطه لاگرانژ ۲ انجام می‌دهد و تنها مانوری بوده که نیاز به زمان‌بندی دقیق داشته است.

به طور معمول فضاپیماها باید در ساعات اولیه پس از پرتاب یک مانور برای تعیین مسیر انجام دهند با این حال این مانور برای “وب” با محدودیت مهمی روبرو بود. به گفته‌ی ناسا، این فضاپیما قادر به کاهش سرعت نیست زیرا انجام چنین کاری نیازمند چرخیدن است و چرخیدن تجهیزات حساس “جیمز وب” را در معرض تشعشعات خورشید قرار می‌دهد.

بنابراین این رصدخانه تنها می‌تواند سرعت خود را افزایش دهد و به همین دلیل توالی پرتاب این تلسکوپ به گونه‌ای طراحی شده بود که موشک آریان ۵ به جای فراهم کردن انرژی بیشتر، انرژی کمتری نسبت به آنچه نیاز بود فراهم کند. مانور “MCC۱a” فرصتی بود که این تلسکوپ مسیر خود را به سمت نقطه لاگرانژ۲ تنظیم کند.

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نیز پس از پرتاب این تلسکوپ در توییتی نوشت: به ناسا و همه‌ی کسانی که پرتاب امروز تلسکوپ فضایی جیمز وب را رقم زدند تبریک می‌گویم. “وب” نمونه درخشانی است که قدرت رویا پردازی‌های بزرگ را نشان می‌هد. ما می‌دانستیم که این پروژه تلاشی پرخطر خواهد بود اما خطرهای بزرگ، پاداش‌های بزرگی به همراه می‌آورد.

با تکمیل مانور “MCC۱a”، اکنون تلسکوپ جیمز وب دو مانوری که به زمان‌بندی دقیق احتیاج داشته‌اند را با موفقیت پشت سر گذاشته است. از این پس سایر مراحل آماده‌سازی در زمان‌بندی منعطف‌تری انجام می‌گیرد.

سفر فضایی با بالون به جو زمین با مبلغ ۱۲۵ هزار دلار

کلیه افراد متقاضی سفر فضایی با بالون توسط شرکت اسپیس پرسپکتیو می توانند با تهیه بلیت های ۱۲۵ هزار دلاری ثبت نام کنند. این سفر در اواخر سال 2024 انجام خواهد گرفت.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، شرکت اسپیس پرسپکتیو قرار است علاقمندان به سفر فضایی را از طریق بالون به فاصله ۲۰ مایلی جو زمین بفرست.د کلیه متقاضیان می توانند با تهیه بلیت ۱۲۵ هزار دلاری با کمک یک بالون لوکس به سفر بروند. شروع سفر به آسمان از اواخر سال ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد. فضاپیمای موسوم به Spaceship Neptune که شبیه به یک بالون سبک است قرار است با کمک هیدروژن مسافران را به بالای جو زمین منتقل کند.

 افراد متقاضی می توانند با پرداخت هزار دلار بلیط این سفر را رزرو کنند. همچنین ۸ مسافر اولیه این سفر از سکوی پرتاب در مرکز فضایی کندی در فلوریدا به فضا فرستاده می شوند.

شرکت اسپیس پرسپکتیو اعلام کرده این سفر در حدود ۶ ساعت به طول می انجامد و مسافران در این سفر از بهترین خدمات مانند صندلی ها، سرویس بهداشتی و دیگر امکانات و همچنین استفاده از وای‌فای بهره‌مند خواهند بود. همچنین با حضور یک کاپیتان در فضاپیما نیازی به آموزش تخصصی مسافران نخواهد بود و آنها تنها می توانند از

ساعت هوشمندی که می تواند قندخون کاربر را اندازه گیری کند ( CES 2021 )

یک استارتاپ ژاپنی ساعت هوشمندی را توسعه داده که بدون نیاز به هیچ وسیله دیگری می‌تواند قند خون را اندازه گیری کند. این ساعت هوشمند ظاهری شبیه به اپل واچ دارد و قادر است به طور مداوم قند خون کاربر را به روش  نادرون‌رو (Noninvasive) اندازه گیری کند.

در این ساعت مواد اولیه ویژه‌ای با قابلیت طیف سنجی به کار برده شده است. این مواد در زمان روشن شدن ساعت و با تنظیمات اولیه فعال خواهد شد بعد از گذشت ۲۰ ثانیه نتیجه سنجش قند خون نمایش داده می شود.

شرکت  Quantum Operation Inc اعلام کرده در آینده نزدیک از این گجت پوشیدنی در بیمارستانها استفاده خواهد کرد. همچنین داده‌های این ساعت را برای اهداف تحقیقاتی نیز مورد استفاده قرار خواهد داد.

طرح صیانت در مرکز پژوهش های مجلس رد شد

طرح صیانت در مرکز پژوهش های مجلس رد شد.

به گزارش آژانس اخبار فناوری تکنا، در نامه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی که توسط دکتر نگاهداری تنظیم شده است از کاهش سرمایه اجتماعی نهادی، ایجاد بی‌ثباتی در قوانین و مقررات اقتصادی، به مخاطره افتادن امنیت سرمایه‌گذاری، مداخله بسیار زیاد طرح در شئون مختلف زندگی مردم، ترغیب نخبگان به مهاجرت، ابهام و عدم شفافیت در مفاد و فرآیند تقنین و … به عنوان اشکالات جدی این طرح ذکر شده است.

هک رمز عبور در کمتر از یک‌ ثانیه!

معروف‌ترین پسورد‌های مورد استفاده مردم جهان در سال ۲۰۲۰ امنیت پایینی دارند.

 

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، زمانی به گوشی، کارت‌ بانکی، اکانت سیستم‌ کامپیوتری، ایمیل و امکانات‌ مربوط به آنها دسترسی خواهیم داشت که رمز عبور برای استفاده از آن‌ها را مشخص کرده باشیم.

 

هک رمز عبور در کمتر از یک‌ ثانیه!

 

برخی از ما نخستین چیزی که به ذهنمان می‌رسد، به عنوان رمز عبور انتخاب می‌کنیم. مثلا ۱ تا ۶، بعضی سال تولدمان، شماره شناسنامه و شماره تلفن همراه، بعضی‌ نیز یک رمز سخت و غیر قابل تشخیص که البته باید حواسمان باشد تا آن را فراموش نکنیم.

در این بین، شرکت امنیتی NordPass به تازگی فهرستی از پرطرفدارترین پسورد‌های سال ۲۰۲۰ را منتشر کرده است. ظاهرا بسیاری از مردم همچنان از رمز عبور ساده‌ای استفاده می‌کنند که به راحتی قابل هک شدن است. در ادامه با تعدادی از این پسوردها، مقایسه ۸ رمز عبور محبوب ۲۰۲۰ با ۲۰۱۹ و میزان زمان مورد نیاز برای هک‌ شدن این رمز‌ها آشنا خواهید شد.

۱۲۳۴۵۶ خطرناک، اما در صدر!
 
شرکت امنیتی NordPass پس از بررسی ۲۷۵ میلیون رمز عبور، یک فهرست ۲۰۰ تایی را منتشر کرده که حاوی پرطرفدارترین پسورد‌های سال ۲۰۲۰ برای استفاده در حساب‌های کاربری آنلاین (برخط) است. رتبه نخست این فهرست، نصیب ۱۲۳۴۵۶ شد که از سوی بیش از دو و نیم میلیون تن استفاده می‌شد.
 
این پسورد که سال قبل نیز در همین رتبه جا داشت، به ادعای NordPass بیش از ۲۳ میلیون بار در یک سال هک شده است! یک مثال دیگر، ۱۲۳۴۵ است که سال ۲۰۱۸، اول شده بود و امسال با بیش از ۱۸۸ هزار کاربر در رتبه نهم فهرست قرار گرفته است. این رمز عبور را نیز مانند قبلی، در کمتر از یک ثانیه می‌توان شکست!
 
۱ picture به جای test ۱
 
نکته جالب درباره محبوب‌ترین رمز عبور‌های سال ۲۰۲۰، حضور picture ۱ در این فهرست است که سال ۲۰۱۹ در بین ۱۰۰ پسورد محبوب، جایی نداشته است، اما اکنون در رتبه دوم قرار دارد. البته سال ۲۰۱۹، پسورد test ۱ در رده دوم بوده است که امسال در این فهرست، جایگاهی نداشته است.
 
رمز عبوری به نام password
 
سومین رمز عبور پر استفاده، خود کلمه password است و senha به عنوان یک تازه وارد در این فهرست، رتبه ششم را تصاحب کرد. جالب آن که این واژه، معادل پرتغالی پسورد است. کلمه عبور password، سال ۲۰۱۹ هم در رتبه سوم قرار گرفته بود.
 
صعود خیره کننده اعداد در این فهرست
 
سال ۲۰۱۹ پس از مورد نخست در فهرست محبوب‌ترین رمز عبور‌ها که همان ۱۲۳۴۵۶ بود، بین هشت رتبه نخست، دیگر خبری از اعداد نبود، اما سال ۲۰۲۰، شاهد صعود خیره کننده چنین پسورد‌هایی از رده‌های بالای پانزدهم به بعد بودیم.
 
در این بین، باید از اعداد پر استفاده به عنوان رمز عبور به ۱۱۱۱۱۱ و ۱۲۳۱۲۳ اشاره کنیم که از رده‌های هفدهم و هجدهم پارسال، به رتبه‌های چهارم و پنجم امسال صعود کرده‌اند.
 
عبارت‌هایی بی‌معنا، اما نشأت‌گرفته از کیبورد
 
qwerty و asdf به‌طور قطع هیچ مفهومی ندارند، اما با یک نگاه به کیبوردتان متوجه می‌شوید چرا در فهرست محبوب‌ترین رمز عبور‌های سال ۲۰۲۰ قرار گرفته‌اند. این کلمات از کنار هم قرار گرفتن یک سری حروف که روی کیبورد در کنار هم هستند، تشکیل شده‌اند.
 
پسورد‌هایی که در کمتر از چند ثانیه هک می‌شوند
 
در حالی که سازمان‌های امنیتی درباره پیشرفته‌شدن حمله هکر‌ها علیه دولت‌ها هشدار می‌دهند، بسیاری از مردم نیز با سماجت به استفاده از پسورد‌های ناامن اصرار دارند. بر اساس تحقیقات، مردم از پسورد‌های ساده استفاده می‌کنند تا راحت‌تر در ذهن‌ آنها بماند؛ مواردی مانند اعداد رُند، نام افراد مورد علاقه، سال تولد و نام غذاها!
 
نگران کننده این است که در بین ۱۰ مورد نخست فهرست محبوب‌ترین رمز عبورها، همه به جز picture ۱ در ۱۰ ثانیه یا حتی کمتر می‌توانند هک شوند. بر اساس آمار منتشر شده، پسورد‌های ۱۲۳۴۵۶، password، senha، ۱۱۱۱۱۱، ۱۲۳۱۲۳ قابل هک شدن در کمتر از یک ثانیه هستند، اما برای پسورد picture ۱ به ۳ ساعت زمان نیاز است.

 دانشمندان با استفاده از فناوری سی‌تی اسکن سه‌بعدی جسد مومیایی شده فرعون آمنهوتپ اول را برای اولین بار مشاهده کردند. به گفته دانشمندان، فرعون با چانه باریک، بینی کوچک و موهای مجعد بسیار شبیه پدرش است. شاید برای کسی که ۳ هزار و ۵۰۰ سال پیش زندگی می‌کرده، شگفت‌آور باشد که چنین دندان‌های سالمی دارد.

به گفته سحر سلیم، استاد رادیولوژی دانشگاه قاهره، می‌گوید: فرعون یک پادشاه جنگجو بوده و به همین دلیل با ظرافت و دقت خاصی مومیایی شده است. او یکی از معدود مومیایی‌های سلطنتی است که در دوران معاصر به صورت فیزیکی باز نشده، بلکه به شکل دیجیتالی از آن رمزگشایی شده است.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از فناوری سی‌تی‌اسکن سه‌بعدی جزئیات دقیقی از ظاهر این پادشاه و تجملات جواهراتی که با آن دفن شده، به دست آورده است.

سلیم می‌گوید: با مطالعه روی این جسد متوجه شدیم که آمنهوتپ اول هنگام مرگ تقریبا ۳۵ سال داشته و قدش حدود ۱۶۹ سانتی‌متر بوده است. همچنین در تابوتش ۳۰ طلسم و یک کمربند طلایی منحصر به‌فرد با مهره‌های طلا وجود دارد.

او می‌افزاید: سالم ماندن دندان‌های او گواهی بر این است که روند مومیایی کردن آن واقعا شگفت‌انگیز بوده و حتی استخوان‌های ریز داخل گوشش هم سالم باقی مانده است. بسیاری از مومیایی‌های سلطنتی دندان‌های بدی داشتند، اما آمنهوتپ اول دندان‌های بسیار سالمی داشت.

آمنهوتپ اول دومین پادشاه سلسله هجدهم بود و پس از مرگ پدرش اَهمُسه اول بر تخت سلطنت نشست. او حدود ۲۱ سال بین سال‌های ۱۵۲۵ تا ۱۵۰۴ قبل از میلاد بر مصر حکومت کرد. نام او «آمون راضی است» معنا دارد. آمون یکی از مهم‌ترین خدایان مصر باستان بود و به عنوان خالق، حاکم، خدای حاصلخیزی و خدای خورشید شناخته می‌شد.

نام تاج و تخت او جسرکاره بود – به معنی مقدس روح ری است – و به نظر می‌رسد که سلطنت مسالمت آمیزی داشته که به او اجازه داده بر سازمان اداری و ساخت معابد تمرکز کند. احتمال این می‌رود که او با مادرش احمد نفرتاری سلطنت کرده باشد.

قبلا حدس زده می‌شد که تابوت آمنهوتپ توسط کشیشان به منظور سرقت زیورآلات باز شده، اما مصرشناسان از روی هیروگلیف‌های -روش تصویرنگاری مصریان باستان- رمزگشایی شده متوجه شدند که کشیشان قرن یازدهم قبل از میلاد برای ترمیم آسیب‌های وارد شده توسط دزدان مقبره، تابوت او را باز کرده‌اند.

مقبره اصلی آمنهوتپ اول هرگز پیدا نشد. او در سال ۱۸۸۱ در مکانی در اقصر کشف شد که مقامات سلسله بیست و یکم، مومیایی‌های پادشاهان و اشراف را برای محافظت از آنها در برابر دزدان مقبره پنهان کرده بودند. خانه او موزه مصر در قاهره است. دانشمندان به دلیل پوشش‌های کتانی «عالی» که با دسته‌ای از گل‌های زبان پس قفا یا دلفینیوم، کنف رودخانه‌ای مصری و گلرنگ پوشانده شده و همچنین نقاب نقاشی شده زیبایش تابوت را باز نکردند.

جالب است بدانید هنگامی که تابوت برای اولین بار باز شد، یک زنبور درون آن پیدا شد که احتمالا به خاطر بوی دسته گل جذب شده بود. دانشمندان امیدوار بودند بتوانند شواهدی از نحوه مرگ آمنهوتپ بیابند، اما این موضوع هنوز در هاله‌ای از ابهام است.

سلیم در این مورد می‌گوید: نتوانستیم هیچ زخم یا تغییر شکلی به دلیل بیماری در جسد او پیدا کنیم تا دلیل مرگ را توجیه کند. فقط بعضی از اندام‌های او بعد از مرگ مثله شده بودند که احتمالا کار دزدان قبر بوده است.

به گفته او، احشاء او توسط اولین مومیایی‌کننده‌ها برداشته شده بوده؛ اما مغز یا قلب او نه.